ANUNȚUL făcut de AUTORITĂȚILE ARĂDENE cu privire la începerea NOULUI AN ȘCOLAR

ANUNȚUL făcut de AUTORITĂȚILE ARĂDENE cu privire la începerea NOULUI AN ȘCOLAR

Inspectoratul Școlar Județean Arad a anunțat că anul școlar 2020 – 2021 începe la data de 14 septembrie.

Decizia de redeschidere fizică a școlilor se va lua, în spiritual descentralizării, de către consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ, autorități locale, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de situația epidemiologică de la acea vreme, după mai multe scenarii (verde, galben, roșu).

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Marius Gondor, ne-a declarat că: „Noul an școlar va începe pe 14 septembrie 2020. Dorința noastră este să oferim un învățământ de calitate tuturor copiilor, dar și să asigurăm protejarea sănătății tuturor celor implicați în procesul educațional – elevi, profesori și părinți. Pentru aceasta se vor lua în calcul trei scenarii: verde (cu risc scăzut sau inexistent, sub un caz nou cu Covid-19, detectat din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori ) – când toți elevii merg la școală;  galben (risc mediu, între 1 și 3  cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) – când o parte dintre cursuri se vor desfășura în școli, o parte în mediul online; roșu (când la mai mult de trei cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) când școala se închide și învățământul continuă online. Aceste scenarii se vor implementa în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. Așadar, decizia se descentralizează la nivel de judeţ, prin raportare la contextul specific fiecărei unități de învățământ și localități, aceasta fiind asumată de către școală, inspectorat școlar și autoritățile locale”.

Sursa foto: Arhivă (Super Teach)

 

Loading...
  1. Dupa ce guvernul a tinut o conferinta de presa despre nimic legat de invatamant,responsabilitatea a fost transferata unui nou nivel de incompetenta.Cum vor functiona scolile din mediul rural si cine va fi raspunzator de luarea masurilor necesare?.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.