Anunţul făcut de premierul Dacian Cioloș cu privire la VIZA ROMÂNILOR pentru SUA

Anunţul făcut de premierul Dacian Cioloș cu privire la VIZA ROMÂNILOR pentru SUA

Românii mai au de aşteptat pentru a scăpa de vizele pentru SUA, cel puțin până după alegerile din America. Premierul Dacian Cioloș a dat, însă, asigurări că autoritățile române „insistă, totuși, în continuare pe acest subiect”.

„Dat fiind că în Statele Unite e un an electoral, nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare”, a declarat premierul Dacian Cioloș, miercuri, la Washington.

„Partenerii noștri americani înțeleg interesul și așteptările României pentru a găsi soluții în acest sens. Sigur, ne-au reamintit că există anumite criterii, pe care în mare parte le respectăm, e doar acel criteriu privind numărul de dosare sau procentul de dosare respinse privind solicitările de viză. E un subiect care este în dezbatere în Congres. Știm și faptul că deciziile nu depind atât de mult de Administrație, cât mai ales de Congres, mai ales fiind și în Statele Unite un an electoral, este un subiect vizavi de care nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloș participă miercuri după amiază, la Washington, la un dejun de lucru cu oameni de afaceri, ultimul punct al programului vizitei în SUA, începută duminică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.