Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR făcut de DAVID CAMERON în privința României: Țara noastră RISCĂ să rămână FĂRĂ PROTECȚIE în faţa Rusiei

Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR făcut de DAVID CAMERON în privința României: Țara noastră RISCĂ să rămână FĂRĂ PROTECȚIE în faţa Rusiei

Nominalizarea lui Jean-Claude Junker la preşedinţia CE ar putea avea efecte negative pentru România, Bulgaria şi Polonia, susține premierul britanic David Cameron, care a transmis statelor UE, la Summit-ul de la Bruxelles, că riscă să rămână fără protecţie în faţa Rusiei, potrivit Mail on Sunday.

Publicaţia prezintă extrase ale discursului pe care premierul britanic l-a ţinut în faţa şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, cu ocazia reuniunii Consiliului European, în încercarea de a-i convinge să nu îl desemneze pe Jean-Claude Junker pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

„Unele persoane strică reputaţia UE pentru că spun un lucru în public şi altul în discuţii private. V-o spun direct, veţi regreta această decizie. Marea Britanie are o problemă cu domnul Juncker din cauza vederilor federaliste ale acestuia. El nu înseamnă nimic pentru cetăţenii Marii Britanii. Ei nu îl cunosc. Cum ar putea să îl ştie dacă nu a făcut niciodată campanie acolo?! De data asta, este problema noastră. Dar, data viitoare, va fi a dumneavoastră. Oricine de la această masă care se opune puternic instituirii postului de preşedinte al UE va fi prins în cursă. Prin cedarea puterilor de apărare a intereselor naţionale, şi dumneavoastră veţi rămâne fără putere de acţiune”, i-a avertizat Cameron pe liderii statelor europene.

Potrivit Mail on Sunday, premierul a trecut apoi la fiecare ţară, explicând care vor fi efectele cu care acestea s-ar putea confrunta dacă Junker va deveni preşedinte al Comisiei Europene.

Adresându-se liderilor României, Poloniei şi Bulgariei, Cameron a avertizat: „Am pus interesele dumneavoastră înaintea celor ale Rusiei, dar ce se va întâmpla dacă acest candidat pentru postul de preşedinte al CE se va gândi că acordurile comerciale cu Rusia sunt mai importante?”.

David Cameron a avertizat şefii de stat şi de guvern că nu respectă idealurile democratice pe care a fost construită Uniunea Europeană. „Principiul fundamental al UE este că liderii statelor membre au dreptul să decidă în astfel de chestiuni. Prin desemnarea domnului Juncker preşedinte, asistăm la un pas înapoi în această privinţă. Comisia Europeană devine creaţia Parlamentului European”, a încheiat premierul britanic.

Foto: france24.com

Loading...
  1. Netoților! De ce e înspăimântător?! Chiar nu vă așteptați la o „piruetă” inspirată de prioritățile economice! Chiar a-ți crezut în promisiunile occidentalilor! Sunteți cretini dacă i-ați crezut o clipă!!! Meritați finalul lui Ceaușescu, leprelor! Sunteți o ciumă pentru Neamul Românesc! Ne-ați vândut jidanilor, ajungă-vă Blestemul lui Eminescu! Fiți blestemați cu toaate vlăstarele voastre de trădători și vânzători, ce sunteți!!!

    Raspunde
  2. JiJi pastila de care ai nevoie se numeste Xanax, calm plangaciosule ca iti plesneste vreo vena si ramane mami singura:))) am uitat sa te intreb, ai fost cumva comunist? din discurs asa pare

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.