ANUNŢUL NEAŞTEPTAT care poate aduce SCUMPIRI în toate benzinăriile din România

ANUNŢUL NEAŞTEPTAT care poate aduce SCUMPIRI în toate benzinăriile din România

Dacă de la începutul anului, preţul benzinei şi al motorinei la staţiile din România a înregistrat scăderi faţă de anul precedent, acum este în pericol de a exploda.

Preţul la petrol a urcat rapid, după ce Iranul a anunţat că sprijină un acord privind îngheţarea cotelor de producţie, convenit deja între Arabia Saudită, Rusia şi Venezuela. Marile reţele de benzinării se vor conforma şi ne putem aştepta la scumpiri la benzină şi motorină, în condiţiile în care petroliştii abia aşteaptă o mişcare în sens invers ca să îşi reducă pierderile deja acumulate.

Prețul țițeiului a urcat rapid în şedinţa de tranzacţionare de pe pieţele asiatice.

Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 2,28%, datorită creşterii cotaţiei petrolului şi evoluţiilor pozitive înregistrate miercuri seara pe Wall Street. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 16.196,80 puncte, în creştere cu 360,44 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, potrivit AFP.

Şi bursa din Shanghai a închis şedinţa de joi în scădere cu 0,16%, indicele Shanghai Composite Index a ajuns la valoarea de 2.862,89 puncte, în scădere cu 4,45 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursa de la Seul a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 1,32%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 1.908,84 puncte, în creştere cu 24,9 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Şi la New York, Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de marţi în creştere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 1,59%, ajungând la valoarea de 16.453,83 puncte, în creştere cu 257,42 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 2,21%, ajungând la o valoarea de 4.534,06 puncte, în creştere cu 98,11 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.