ANUNȚUL Premierului privind STAREA DE URGENȚĂ. Ce se va întâmpla în România

ANUNȚUL Premierului privind STAREA DE URGENȚĂ. Ce se va întâmpla în România

Numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultima perioadă, motiv pentru care românii se tem de posibilitatea introducerii unei noi stări de urgență.

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre această problemă și a dat asigurări ca în prezent nu sunt discuții privind introducerea stării de urgență. Acest lucru este valabil atât timp cât numărul cazurilor nu va crește.

Orban a declarat că starea de alertă oferă instrumentele necesare autorităţilor pentru a ţine sub control pandemia. Acestea vor avea efect însă, doar dacă sunt respectate la nivel fiecărei comunități, dacă se fac controale și verificări, iar autoritățile locale depun toate eforturile pentru a informa cetățenii cu privire la măsurile de protecție sanitară.

„Am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare”, spune Ludovic Orban.

De asemenea, Premierul susține că școala se va desfășura online până când numărul cazurilor nu începe să scadă semnificativ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.