Apa a făcut PRĂPĂD în două localități din județul Arad. Localnicii, izolați (GALERIE FOTO + VIDEO) – UPDATE

Apa a făcut PRĂPĂD în două localități din județul Arad. Localnicii, izolați (GALERIE FOTO + VIDEO) – UPDATE

Două localități din județul Arad au fost inundate astăzi în urma unei viituri, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Localitățile sunt izolate din cauza faptului că apa a rupt și inundat drumul spre acestea.

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase COD PORTOCALIU de viituri și torenți în Bazinul Hidrografic „Criș Alb” în zona localității Buceava Șoimuș s-a produs o viitură care a inundat două sate. În zonă au fost alocate două echipaje de la Garda nr. 2 de interventie Gurahonț, 1 ofițer, 4 subofițeri și 3 soldați, pentru a executa o recunoaștere. Cele două echipaje nu au putut pătrunde cu autospeciala de intervenție și autospeciala Duster în localitate, drumul fiind rupt de viitura. Se încearcă pătrundere pe jos prin traversarea cursului de apă. Intervenția este in dinamică”, transmite ISU Arad.

UPDATE: ISU Arad a anunțat finalizarea intervențiilor și a dat publicității un prim bilanț al ravagiilor produse de ape. Astfel, la Buceava Șoimuș, 50 de gospodării au fost inundate și au suferit distrugeri (cinci case au fost distruse complet!), patru persoane au fost salvate din podurile a două case iar o alta și-a pierdut viața. Alte patru persoane au fost salvate dintr-un autoturism surprins de viitură pe DJ 708, la Gurahonț. La Mădrigești au fost inundate trei curții, iar la Brazii a fost afectată o locuință. În plus, au fost distruse mai multe străzi și drumuri.

Foto + video: ISU Arad, plus imagini ale unor amatori

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.