APEL FĂCUT de liderul Al Qaida către islamiști SĂ SE UNEASCĂ împotriva Rusiei și a Occidentului

APEL FĂCUT de liderul Al Qaida către islamiști SĂ SE UNEASCĂ împotriva Rusiei și a Occidentului

Liderul rețelei teroriste Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, a cerut susținătorilor islamiști să se unească pentru a contracara ‘amenințarea’ dinspre Rusia și Occident în Siria și Irak.

„Americanii, rușii, iranienii, alawiții ( doctrină religioasă de care aparțin Bashar al-Assad și clanul său) și Hezbollah își coordonează războiul împotriva noastră. Oare nu putem să punem capăt luptei dintre noi pentru a ne direcționa eforturile împotriva lor?”, întreabă Ayman al-Zawahiri, într-o înregistrare video, postată pe internet duminică. Înregistrarea – a cărei dată nu este cunoscută până în acest moment – sugerează o mai mare unitate între Al Qaida și Statul Islamic (SI).

Referirile la intervenția rusă în Siria sugerează că filmarea a fost făcută după ce Rusia, un aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat raiduri aeriene împotriva grupărilor de opoziție (siriene) și grupării jihadiste Statul Islamic în Siria la 30 septembrie.

Într-o înregistrare difuzată în luna septembrie, Al—Zawahri denunța ‘califatul’ instituit de Statul Islamic și de liderul acestuia Abu Bakr al-Baghdad, calificându-l drept ‘nelegitim’, dar chema combatanții SI să se alăture Al Qaida în lupta împotriva coaliției occidentale în Irak și Siria.

„Frații mei mujahedini din toate locurile și din toate grupările … ne confruntăm cu agresiunea Americii, Europei și Rusiei… așa că depinde de noi să ne unim începând cu Turkestanul de est până în Maroc”, a mai spus șeful Al Qaida.

Statul Islamic, gruparea radicală jihadistă care controlează vaste zone în Siria și Irak, a declarat ‘război sfânt’ împotriva Rusiei și a SUA, ca răspuns la atacurile aeriene împotriva luptătorilor săi din Siria.

Sursa: huffpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.