Apel făcut de o REȚEA DE SOCIALIZARE către utilizatori: Schimbați-vă parolele!

Apel făcut de o REȚEA DE SOCIALIZARE către utilizatori: Schimbați-vă parolele!

Membrii conducerii unei rețele de socializare fac un apel către utilizatorii rețelei, în care aceștia sunt rugați ca, în cel mai scurt timp, să-și schimbe parolele de accesare a conturilor.

Asta după ce s-a constatat că datele a peste 100 de milioane de utilizatori din lumea întreagă, email-uri și serii de parole, au fost publicate online de către hackeri.

LinkedIn și-a anunțat membrii că datele piratate de hackeri în 2012 au fost postate online. Rețeaua de socializare informase, la vremea respectivă, că datele a 6,5 milioane de utilizatori ar fi fost piratate, însă, în cursul săptămânii s-a constatat că au fost compromise mult mai multe date.

„Am luat imediat măsuri pentru invalidarea parolelor afectate și vom lua legătura cu acești membri, recomandându-le să își schimbe parolele. Nimic nu arată că ar fi vorba de un nou atac informatic”, a precizat Cory Scott, unul dintre membrii conducerii rețelei de socializare.

Bloggerii specializați în securitate informatică afirmă că LinkedIn și-a întărit securitatea după ce a fost victima piratării din 2012.

„Dacă sunteți utilizator LinkedIn și nu ați schimbat parola din 2012, este posibil ca protecția să nu mai funcționeze”, avertizează, totuși, Brian Krebs, unul dintre acești bloggeri.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.