Apel făcut de SRI pe Facebook la adresa românilor. Ce INFORMAȚII CERE!

Apel făcut de SRI pe Facebook la adresa românilor. Ce INFORMAȚII CERE!

Serviciul Român de Informaţii (SRI) s-a adresat pe Facebook românilor care pot contribui la prevenirea acţiunilor teroriste. „Semnalările venite din partea ta pot fi uneori vitale în prevenire, accesează secțiunea Ce poți face tu”, transmite SRI.

„Activitatea noastră presupune excelenţă profesională (de ordin uman, tehnic şi logistic), cooperare cu alte instituţii de stat autohtone, dar şi cu servicii partenere externe. Întrucât contraspionajul este o activitate discretă, succesul său rămâne de cele mai multe ori necunoscut publicului. Detalii interesante găsiţi în ‪#monografia SRI”, scrie SRI pe Facebook.

Postarea face trimitere la secţiunea „Linia telefonică TELVERDE”, unde sunt enumerate principalele categorii de informaţii solicitate. Dintre acestea amintim: informații referitoare la persoane care manifestă interes pentru procurarea de substanţe care ar putea fi folosite în scopuri teroriste, persoane care confecţionează, deţin, transportă ori manipulează ilegal, armament, muniţii, substanţe care ar putea fi folosite în scopuri teroriste, acţiuni ale unor persoane care ar putea conduce la perturbarea funcţionării unor obiective strategice de importanţă deosebită, prezenţa repetată sau prelungită a unor persoane neautorizate în zona unor obiective care ar putea constitui ţinte ale unor atacuri teroriste (misiuni diplomatice străine, sedii ale unor instituţii internaţionale etc.), interesul nejustificat al unor persoane pentru studierea sau obţinerea de date referitoare la obiective importante pentru viaţa social-economică, staţionarea îndelungată şi nejustificată a unor autoturisme în apropierea unor zone de importanţă deosebită, misiuni diplomatice sau alte locaţii în care prezenta populaţiei este numeroasă, interesul unor persoane pentru studierea insistentă a unor locuri aglomerate (gări feroviare sau de metrou, aerogări, mari centre comerciale, obiective turistice, sportive sau culturale), chestionarea nejustificată în legătură cu subiecte care, la prima vedere, nu ar prezenta interes (programul de funcţionare al unor instituţii, momente ale zilei de maximă aglomeraţie, momentul schimbării personalului care asigură paza la ambasade) sau interesul unor persoane pentru studierea insistentă a căilor de acces feroviar, rutier, subteran, aerian, fără a avea motive plauzibile în acest sens.

La Centrul de Coordonare Operativă Antiteroristă din cadrul Serviciului Român de Informaţii funcţionează linia telefonică gratuită TELVERDE (număr 0800.800.100), la care cetăţenii pot semnala situaţii suspecte de a genera acţiuni teroriste.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.