Apple va anunța trecerea la procesoare ARM la evenimentul WWDC2020

Apple va anunța trecerea la procesoare ARM la evenimentul WWDC2020

Potrivit publicației Bloomberg, Apple va anunța tranziția de la cipurile Intel la ARM pentru gama sa de Mac-uri la WWDC. Evenimentul începe pe 22 iunie (ținut virtual în acest an) și reprezintă ocazia în care Apple anunță marile evoluții ale propriilor sisteme de operare. În acest an, ne așteptăm la dezvăluirea iOS 14, macOS 10.16, watchOS 7 și probabil altele.

Apple a avut mare succes folosind procesoarele din seria A pentru iPhone-urile și iPad-urile sale, dispozitivele iOS oferind performanțe de top pe piață. Pasul următor este un procesor adaptat laptopurilor Apple și – mai târziu, pe variantele desktop. Bloomberg spune că Apple intenționează să anunțe tranziția în această lună, ceea ce va oferi timp dezvoltatorilor Mac pentru a-și pregăti aplicațiile atunci când se va livra primul Apple laptop cu procesor ARM, cel mai probabil în 2021. EMAG ofera laptopuri Apple la preturi speciale, acum si prin serviciul premium eMAG GENIUS.

Bloomberg a raportat în trecut că Apple pregătește un cip ARM cu 12 nuclee al propriului design personalizat. Cipul va rula pe arhitectura de 5 nanometri și ar bate performanțele actualului sistem Intel de pe modelele MacBook Air.

Trecerea de la Intel la ARM ar trebui să îmbunătățească performanța și eficiența bateriei, reducând, de asemenea, costurile. Raportul Bloomberg spune că echipele responsabile de implementarea noilor procesoare au observat creșteri semnificative ale performanței în grafică și inteligență artificială.

Contul anonim de Twitter @L0vetodream a sugerat anterior că Apple va readuce la viață MacBook-ul de 12” în aproximativ un an și va rula pe o arhitectură cu cip ARM.

WWDC se desfășoară în săptămâna 22-28 iunie. Apple nu a confirmat încă data keynote-ului, dar se presupune că va fi pe 22 (luni), deoarece prima zi a săptămânii dedicate dezvoltatorilor de aplicații a fost tradițional rezervată anunțurilor de noi produse, urmând ca sesiunile tehnice să aibă loc în tot restul săptămânii.

Același raport Bloomberg sugerează că îmbunătățirile de performanță vor fi un obiectiv major al principalelor versiuni ale sistemului de operare din acest an, precum și a noilor funcții de fitness pentru Apple Watch.

În cadrul aceluiași eveniment, este posibil ca Apple să prezinte un iMac cu design extern total schimbat, după mai bine de opt ani. Potrivit unui leaker pe numele Sonny Dickson, un nou iMac urmează să sosească la sfârșitul acestei luni ca parte a anunțurilor WWDC.

Noul iMac ar fi dotat cu rame subțiri, asemănătoare cu ceea ce vedem la Apple Pro Display XDR. De asemenea, noul iMac ar abandona hard disk-urile în favoarea stocării de tip flash, alături de cipul Apple T2.

Ce-i drept, iMac își arată vârsta de ceva timp. În ceea ce privește designul extern, acesta a fost revizuit ultima dată în 2012 cu o carcasă nouă, ce dispune de o grosime minimă de 5 mm. Designul frontal al iMac a rămas neschimbat timp de un deceniu.

Pe măsură ce Apple a trecut de la produse precum iPhone X și iPad Pro 201, marginile negre ale iMac-ului și „bărbia” metalică au început să pară vechi. Acum este momentul ca Apple să facă o schimbare semnificativă.

Dickson sugerează, de asemenea, că viitorul iMac va avea schimbări interne semnificative. Acestea includ noile GPU-uri Navi de la AMD și, după cum am menționat, trecerea la stocare SSD, deci și la renunțarea tehnologiei Fusion Drive.

Ce așteptări ai de la WWDC2020? Ce ai vrea ca Apple să anunțe la acest eveniment?

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.