Aproape 1000 de „ȘMECHERI” au furat gaz și curent electric, riscându-și chiar și VIAȚA. Plătitorii onești, PĂGUBIȚI

Aproape 1000 de „ȘMECHERI” au furat gaz și curent electric, riscându-și chiar și VIAȚA. Plătitorii onești, PĂGUBIȚI

Specialiștii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – iunie, 914 de cazuri de consum fraudulos la nivel național, 458 dintre acestea fiind în sistemul de distribuție a gazelor naturale și circa 456 în rețeaua de energie electrică.

În toate cele 914 de cazuri au fost găsite improvizații realizate de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale. Legăturile slabe sau neizolate între cabluri ori racordurile strânse cu sârmă la instalațiile de gaze naturale au pus în pericol atât copiii, cât și adulții care locuiau sau tranzitau zonele respective, informează Delgaz Grid.

„Colegii noștri au văzut izolații arse la cabluri sau legături neetanșe la instalațiile de gaze naturale, toate acestea fiind potențiale cauze generatoare de incendii într-un timp foarte scurt, de câteva secunde și cu urmări greu de imaginat. Intervenţiile ilegale afectează totodată şi consumatorii oneşti, prin întreruperea alimentării cu energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, reducerea calității serviciilor de distribuție energie electrică și gaze naturale şi duc implicit, la creşterea unor cheltuieli”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid.

Cele peste 900 de cazuri de consum fraudulos au cauzat companiei Delgaz Grid pierderi de 6,5 milioane de lei, în primele șase luni ale anului.

În toate aceste cazuri au fost iniţiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în acelaşi timp şi plângeri penale, pentru aflarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor.

Delgaz Grid anunță că acționează permanent pentru a elimina pericolele ce pot apărea asupra vieţilor omeneşti sau bunurilor prin sustragerea de energie sau gaze naturale.

Aceste acţiuni iresponsabile, prin care se încearcă sustragerea de energie sau gaze naturale, determină compania să continue verificările în teren şi să ia măsurile necesare din punct de vedere tehnic și legal, pentru prevenirea unor situații similare.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.