Aproape 15.000 de ELEVI din județul Arad ÎNVAȚĂ ONLINE! Care este situația ȘCOLILOR arădene

Aproape 15.000 de ELEVI din județul Arad ÎNVAȚĂ ONLINE! Care este situația ȘCOLILOR arădene

Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță că aproape 15.000 de elevi din județul Arad participă la cursuri online. De asemenea, patru școli își desfășoară activitatea în carantină.

Potrivit IȘJ Arad, Prevederile art.3 din Ordinul Ministrului Educației nr. 3235 din 4 februarie 2021 și a Ministrului Sănătății nr. 93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precizează modul de aplicare al scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori și, de asemenea, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, precum și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, conform IȘJ, sunt:

Conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 297 de unități de învățământ, cu 26 413 copii și elevi. Potrivit scenariului 2 își desfășoară activitatea 133 de unități de învățământ, cu 18 841 copii și elevi cu prezență fizică și 13 665 elevi online. După  scenariului 3 își desfășoară activitatea 7 unități de învățământ, cu 226 copii și elevi cu prezență fizică și 117 elevi online, iar în carantină își desfășoară activitatea 4 unități de învățământ cu 1 087 copii și elevi online.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.