Arădenii, chemaţi la DEZBATERE după ce peste 14.000 de INFRACTORI au fost eliberați din închisori

Arădenii, chemaţi la DEZBATERE după ce peste 14.000 de INFRACTORI au fost eliberați din închisori

USR Arad organizează miercuri, 23 ianuarie, de ora 18, o dezbatere publică pe tema valului de infracțiuni cauzat de eliberarea a peste 14.000 de persoane din penitenciare.

Ei doresc să identifice și să transmită autorităților care sunt problemele cu care se confruntă cetățenii onești și ce este de făcut.

În baza recursului compensatoriu promovat de actuala coaliție de guvernare — PSD – ALDE – UDMR — peste 14 000 de infractori au fost eliberați înainte de termenul de ispășire a pedepsei, iar o bună parte dintre aceștia au comis deja fapte penale, unele cu violență (crime, violuri, tâlhării), atrag atenția cei de la USR.

Dacă actuala guvernare a sacrificat liniștea și siguranța cetățenilor, pentru a scoate din închisori câțiva deținuți de lux, noi nu avem voie să rămânem impasibili. Soluțiile sunt de mai mute feluri, atât pe termen lung cât și pe termen scurt. Am observat și în Arad semnele acestei accentuări a activității infracționale, de la cerșetorie și vagabondaj la consum de droguri și spargeri. Cu toții dorim să ne simțim în siguranță alături de cei dragi, iar pentru asta avem nevoie de o reacție urgentă, inclusiv din partea autorităților locale. Pe termen lung, bineînțeles că se impune reclădirea unei justiției deja erodate de atacurile sistemului politic mafiot, al cărui scop este însușirea fără drept și fără pedeapsă a banilor publici. USR își asumă acest proces, vom fi pregătiți și vom guverna cu scopul întăririi democrației și a statului”, a declarat Vlad Botoș, președintele USR Arad.

Dezbaterea va avea loc la sediul USR Arad, strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etajul 4.

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.