Aproape 18 milioane de lei pentru digitalizarea UAV Arad

Aproape 18 milioane de lei pentru digitalizarea UAV Arad

Un proiect în valoare de aproape 18 milioane de lei a fost câștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad.

„Digitalizarea UAV-Universitatea 5.0”,  a fost câștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în cadrul competiției lansate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentată echipa de proiect precum și impactul determinat de îndeplinirea obiectivelor stipulate.

Apelul a fost destinat universităților de stat și private cu scopul de a crește competitivitatea internațională  și pentru a dezvolta programe academice comune în domenii cu relevanță socio-economică (smart specialisation) prin diferite tipuri de investiții în infrastructură digitală universitară și prin formarea de competențe digitale avansate. 

„Acest proiect ne va permite să dezvoltă infrastructura digitală a universității noastre prin achiziționarea de echipamente, dispozitive digitale, softuri și aplicații ce vor fi folosite pentru derularea activitățiilor didactice și de cercetare. Vom moderniza 2 centre de cercetare în domeniul științelor exacte și în domeniul științelor educației și vom crea 10 laboratoare în domeniile inginerie, științe economice științe umaniste, exacte și educației fizică și sport. Ne vom dezvolta baza materială și de cercetare ceea ce va crea premisele unei noi etape în dezvoltarea instituțională”, a declarat rectorul UAV Arad, Ramona Lile.

De asemenea, vor beneficia în mod direct studenții și profesori care vor putea dobândi noi competențe transversale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.