Aproape 200 de copaci din municipiu vor fi TĂIAȚI. Care e planul Primăriei

Aproape 200 de copaci din municipiu vor fi TĂIAȚI. Care e planul Primăriei

Pentru regenerarea şi îmbunătăţirea materialului dendrofloricol (arbori, arbuşti, etc.), plantat în oraşul nostru de-a lungul vremii, Primăria Municipiului Arad anunță că a început tăierea unui număr de 81 de thuia uscaţi de pe faleza râului Mureş, precum şi  a unui număr de 111 copaci uscaţi sau găunoşi de pe străzile I.C. Brătianu, T. Vladimirescu, G. Coşbuc, D. Bolintineanu, Parcul Eminescu şi Parcul Copiilor.

Decizia de tăiere a copacilor uscați s-a luat după o atentă evaluare a riscurilor pe care aceștia le prezentau pentru cei ce tranzitează zonele respective. Rprezentanții municipalității precizează că pentru realizarea operaţiei de tăiere au fost obţinute toate avizele necesare.

„Pentru fiecare copac tăiat se vor planta alţi trei copaci, aşa cum este specificat în regulamentul de funcţionare a spaţiilor verzi, aprobat prin HCLM nr. 154/22.04.2018. În perioada 01.10.2018 – 15.11.2018 se va realiza eşalonat plantarea materialului dendrologic. Speciile plantate vor fi Fagus Sylvatica, Cedrus Atlantica, Punica granatum, Photinia, Syringa vulgaris, Acer, Liquidampar etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Foto: arhivă

  1. Ar trebui taiati si duzii din parcul Padurice care in perioada cand se scutura fructele fac o mizerie de neimaginat pe aleile parcului si oricum, nu se incadreaza intr-un parc de oras care se vrea „ingrijit”

    Raspunde
  2. in locul copacilor de Thuia uscati si taiati ar fi fost frumos sa se planteze altii la fel pt. ca dadeau un aspect deosebit zonei , erau ca o perdea verde ce bloca noxele masinilor de pe Praporgescu . Au mai fost taiati si anii trecuti iar in locul lor au fost plantati niste boscheti de toata jena . Se vede clar ca nu exista nici un specialist in acest domeniu la primarie ,si incet malul isi va pierde din frumusetea pe care o avea. Aduceti un specialist in domeniu !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.