Aproape 4 000 de burse acordate elevilor arădeni. Care sunt școlile care vor primi cele mai multe burse

Aproape 4 000 de burse acordate elevilor arădeni. Care sunt școlile care vor primi cele mai multe burse

Primaria Municipiului Arad anunță că va acorda aproape 4 000 de burse elevilor arădeni, în cuantum total de aproximativ 2.843.000 lei.

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social, cuantumul şi numărul acestora stabilindu-se anual prin hotărâre de consiliu local.

Pentru anul şcolar 2017-2018, Primăria Municipiului Arad va acorda un număr de 28 de burse de performanţă, 265 de burse de studiu, nu mai puţin de 2 642 burse de merit şi 1 042 burse sociale.

Cuantumul burselor a fost stabilit după cum urmează: 90 de lei – bursa de performanţă, 80 de lei –  bursa de merit, 70 de lei – bursa de studiu şi 60 de lei – bursa socială, informează municipalitatea.

Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învăţământ s-a realizat conform solicitărilor fiecărei unităţi de învăţământ. Astfel, cele mai multe burse de performanţă, 7, vor ajunge anul acesta la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”,  câte 6 burse de performanţă vor merge către Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitie Ţichindeal”, respectiv Colegiul Economic, iar 3 la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttebrunn”. Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” şi Liceul Naţional de Informatică primesc câte 2 astfel de burse, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Colegiului Naţional „Moise Nicoară”  îi revin anul acesta cele mai multe burse de merit, 355,  iar  Liceul cu Program Sportiv este lider la burse de studiu, 129 de elevi ai acestei unităţi de învăţământ fiind răsplătiţi pentru rezultatele lor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.