Aproape 4.000 de imobile, afectate de exproprieri pe viitorul Drum Expres Arad – Oradea

Aproape 4.000 de imobile, afectate de exproprieri pe viitorul Drum Expres Arad – Oradea

Aproape 4.000 de imobile publice sau private vor fi afectate de exproprieri pe viitorul drum expres Arad – Oradea.

Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat marți, 2 aprilie, că a emis, la finele lunii martie, decizia de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării „Drum Expres Arad – Oradea”.

Investiția se situează pe raza teritorială a municipiului Arad, a localităților Chișineu – Criș, Livada, Macea, Șimand, Șofronea, Zerind, Zimandu Nou, județul Arad, și a localităților Avram Iancu, Cefa, Ciumeghiu, Gepiu, Mădăras, Nojorid, a municipiilor Oradea și Salonta, și localităților Sânnicolau Român și Sântandrei, din județul Bihor. Decizia de expropriere va fi afișată la sediul Consiliilor Locale din localitățile amintite. 

Vor fi afectate în total un număr de 3.994 de imobile private sau publice.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a scos la licitație, în paralel, două contracte pentru actele de cadastru necesare exproprierilor acestui drum expres, având termen de depunere al ofertelor data de 9 mai 2024. După semnarea contractelor, se va face dezmembrarea terenurilor și comisiile de analiză vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor în baza cărora se vor achita sumele.

Reamintim că cele 3 loturi pentru construcția drumului expres Arad – Oradea sunt  în procedură de achiziție publică, proceduri lansate de  Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucrarea va avea o lungime totală de 120,47 km și cuprinde construcția a 12 noduri rutiere, 4 Centre de Întreținere și Coordonare și 86 de poduri și pasaje.

Sursa foto: CNAIR

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.