Aproape 500 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate aferent celui de al doilea inel de centură a municipiului

Aproape 500 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate aferent celui de al doilea inel de centură a municipiului

Consiliul Județean Arad a aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea celui de al doilea inel de centură în zona nord – estică a municipiului Arad.

În urma licitației, firma NV Construct a fost desemnată câștigătoare pentru întocmirea acestui studiu, stabilind un preț estimativ al lucrării la 470,7 milioane de lei. Traseul propus are o lungime totală de 12,5 kilometri. Viteza de proiectare a drumului va fi de 100 km/h. Lucrările sunt planificate să fie finalizate într-un interval de 24 de luni de la începerea lor.

„Acest proiect reprezintă un pas important în îmbunătățirea infrastructurii și fluidizarea traficului în oraș. Suntem hotărâți să implementăm acest proiect într-un mod eficient și transparent, asigurându-ne că lucrările vor fi realizate conform standardelor și că vor aduce beneficii semnificative comunității noastre”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Tronsonul de drum va începe din viitorul sens giratoriu al variantei ocolitoare Est, situat pe DN 7, la ieșirea din comuna Vladimirescu spre Lipova, va traversa calea ferată Arad – Deva, mai apoi drumul județean 709 (Arad – Șiria) și va intersecta DN 79 (Arad – Oradea) la intrarea în Zimandcuz dinspre Arad. În punctul de intersecție cu DN 79 există deja proiectat un sens giratoriu și bretea de legătură cu un nod de urcare, prevăzut în acest scop, în cadrul proiectului drumului expres Arad – Oradea. Pe traseul viitorului drum vor fi amenajate pasaje, intersecții de tip sens giratoriu și poduri de încrucișare pentru a facilita circulația și accesul în zonă.

  1. Aprobarea acestui studiu de fezabilitate si desemnarea unei firme cu experienta in domeniu ne dau incredere ca proiectul celui de-al doilea inel de centura in zona nord-estica a Aradului va fi dus la bun sfarsit cu succes. Ma bucur sa vad ca se pune un accent deosebit pe fluidizarea traficului si ca sunt prevazute masuri de siguranta pentru soferi, precum pasaje si intersectii de tip giratoriu. Speram ca aceste lucrari vor fi finalizate in timp record, pentru a aduce beneficii in trafic si dezvoltare pentru intreaga comunitate aradeana.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.