Aproape 60% din bugetul județului merge spre investiții și dezvoltare

Aproape 60% din bugetul județului merge spre investiții și dezvoltare

Consiliul Județean Arad a votat vineri bugetul.

Președintele Consiliului Județean Arad a precizat ce înseamnă votarea bugetului pentru județ: „Faptul că a fost votat bugetul ne permite să continuăm lucrările la șantierele din județ și să continuăm investițiile în ce privește modernizarea drumurilor, și extinderea, construirea sau modernizarea spitalelor. După cum se știe, deja, județul Arad are unul dintre cele mai mari programe de investiții din România, cu finanțare din fonduri europene, fonduri guvernamentale și din bugetul local”.

Aradul este printre primele județe din țară care a publicat la transparență bugetul pe anul 2022, încă în primele zile ale lunii ianuarie, de aceea acesta a putut fi votat deja în 4 februarie.

„Am muncit, fiindcă asta așteaptă oamenii de la noi, am adus fonduri europene și am construit și în perioada pandemiei, construim și în continuare. Asta ne permite să spunem, astăzi, că aşa cum nu s-a întâmplat niciodată până acum, aproape 60% din bugetul Judeţului Arad merg înspre investiţii. La asta se adaugă alte 77 de milioane de lei din excedentul bugetar, bani necheltuiţi anii trecuţi şi care merg tot la investiţii şi dezvoltare. Rezultatul vor fi locuri de muncă noi şi, sper, mai bine plătite, drumuri mai bune, spitale mai moderne, activităţi culturale, şcolare, mai diversificate şi de mai bună calitate şi, nu în ultimul rând, servicii sociale mai eficiente, o mai mare grijă faţă de nevoile persoanelor aflate în dificultate care apelează la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din subordinea noastră”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Bugetul pe anul 2022 al Consiliului Județean este axat pe investiții și dezvoltare: aproape 60% din buget merg la investiții! Bugetul este de 429 milioane lei, iar investițiile programate sunt de 254 de milioane de lei. „Este important de menționat și faptul că anul acesta investim în proiectele Aradului mai mult de dublul veniturilor proprii ale Consiliului Județean! Concret, am prognozat venituri proprii de 120 de milioane de lei și investim, datorită finanțărilor europene și guvernamentale pe care le-am obținut, 254 de milioane de lei” a declarat președintele Iustin Cionca. 

Din suma destinată investițiilor, 170 de milioane de lei (aprox. 67% din bugetul de dezvoltare) sunt pentru modernizarea drumurilor județene, iar în sănătatea publică, adică modernizarea Spitalului Județean, se vor investi 62 de milioane de lei (aprox. 24% din buget). Activităților culturale le sunt destinate 5,3 milioane lei, asistenței sociale 7,4 milioane, iar diferența de bani merge înspre învățământul special și alte nevoi ale autorităților.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.