Aproape 700 de amenzi au fost date de rutieriști la sfârșitul săptămânii trecute

Aproape 700 de amenzi au fost date de rutieriști la sfârșitul săptămânii trecute

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 692 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 272.000 de lei.

Dintre acestea, 299 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 393 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii arădeni au constatat, la sfârșitul săptămânii trecute, patru infracțiuni rutiere.

Pe D.J. 709, pe raza localității Șiria, un cetățean german de 45 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului, testarea cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,42 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot pe raza localității Șiria a mai fost depistat un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au depistat pe D.N. 7, pe raza localității Nicolae Bălcescu, un bărbat de 59 de ani din județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autoturismul condus.

Polițiștii din Șagu au depistat, pe raza localității Fiscut, un minor de 15 ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.