Aproape jumătate din prefecţi SCHIMBAŢI de Guvernul Cioloş, într-o singură zi. Care sunt JUDEŢELE VIZATE!

Aproape jumătate din prefecţi SCHIMBAŢI de Guvernul Cioloş, într-o singură zi. Care sunt JUDEŢELE VIZATE!

Guvernul a decis schimbarea a 19 prefecţi şi a trei subprefecţi, după ce premierul s-a declarat nemulţumit de activitatea lor.

Pe de altă parte, Dacian Cioloş a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputatilor, că le-a cerut să renunţe la funcţii prefecţilor şi subprefecţilor care doresc să candideze la alegerile de anul acesta.

Potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, schimbările vizează încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi.

Astfel, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Murg care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor.

La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino.

Prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jijîie, fost subprefect.

La Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

La Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud.

La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcţia de prefect cu Olteanu Daniel.

De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi.

Decizia de încetare a exercitării funcţiei de prefect a celor 19 prefecţi a fost luată în şedinţa săptămânală de joi a Executivului.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Executivul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul este foarte scurt.

“A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.