Aproximativ 100 de persoane curioase de „Secretele Aradului”

Aproximativ 100 de persoane curioase de „Secretele Aradului”

Primul tur al Circuitului „Secretele Aradului”, desfăşurat sâmbătă, 30 martie, în organizarea Consiliului Judeţean Arad, a fost un succes.

A fost lung: peste 4 ore! Și a fost dens: cu șapte obiective vizitate și multe povești mai puţin ştiute  despre locuri cu semnificaţíe din frumosul oraş de pe Mureş. Participanţii au avut ocazia să intre în obiective pe care până acum le-au admirat doar din spatele uşilor închise. Odată cu interiorul, aceştia au descoperit şi informaţii inedite despre acele locuri şi acei oameni a căror poveste de viaţă este strâns legată de ele. Interiorul Bisericii Roşii, Sinagoga Neologă, o farmacie veche de 119 ani sau celula unei închisori din secolul XIX pe care Consiliul Judeţean Arad o renovează în această perioadă, sunt doar câteva din locurile vizitate. Cel mai tânăr participant a avut un an. Cel mai vârstnic, peste 70, iar în total au fost prezente aproximativ o sută de persoane, un colectiv pasionat și răbdător.

„O mare bucurie a fost pentru noi numărul mare de copii și interesul pe care l-au arătat față de istorioarele orașului. Continuăm, pentru că sunt lucruri frumoase  de făcut și locuri frumoase de văzut în Arad”, a declarat Andrei Ando, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii, din cadrul Consiliului Judeţean Arad.

Circuitul „Secretele Aradului” va avea loc o dată la două săptămâni, iar următoarea ediţie este programată pentru data de 13 aprilie 2019.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.