Arad Free Tours revine cu al cincilea sezon de evenimente

Arad Free Tours revine cu al cincilea sezon de evenimente

Arad Free Tours revine cu al cincilea sezon de evenimente „Turist la tine acasă”. Primul tur din sezonul acesta „În spatele ușilor închise la Penitenciarul Arad”.

Având în vedere succesul și cererea mare de care s-a bucurat ediția din toamna trecută „În spatele ușilor închise la Penitenciarul Arad”, unde au fost mult mai multe solicitări decât locuri disponibile, așa cum au promis, organizatorii, Asociația „Turism Alternativ” și Penitenciarul Arad, revin cu o nouă ediție și anul acesta.

Turul la Penitenciar va avea loc duminică, 26 mai, de la 12.30, iar pentru a participa este nevoie obligatoriu de înscriere, care se face accesând link-ul https://forms.gle/Vmk4x1MaZMh7SWdD8

Penitenciarul Arad este o unitate de detenție unde în prezent își ispășesc pedeapsa un număr de peste 1.400 de persoane private de libertate, fiind considerat unul dintre cele mai moderne penitenciare din țară. Este încadrat în categoria penitenciarelor de maximă siguranță unde execută pedepsele privative de libertate, cu preponderență, deținuți încadrați în regimurile de executare: „închis” și „maximă siguranță” dar dispune și de o secție exterioară unde sunt cazate aproximativ 120 de persoane private de libertate – femei, clasificate în regimurile deschis și semideschis.

În cadrul turului participanții vor avea ocazia să viziteze partea administrativă, sectorul de deținere și spațiile destinate activităților socio-educative, spațiul de acordare a dreptului la vizite, școala și biblioteca penitenciarului și bineînțeles că vor avea parte și de un invitat special.

„Anul acesta în cadrul seriei de evenimente «Turist la tine acasă» o să îmbinăm tururile tematice cu tururile centrate pe un singur obiectiv, și aici mă refer la «În spatele ușilor închise», unde o să descoperim ca și până acum obiective mai puțin convenționale pentru turism, obiective care își vor deschide ușile pentru cei curioși. Alături de ghizii Arad Free Tours vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile sau instituțiile pe care le vom vizita.”, declară Mario Csipai, președintele Asociației „Turism Alternativ”.

Sursa foto: Asociația „Turism Alternativ”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.