Aradul, „oraș verde”. În urbea noastră copacii cresc PE CLĂDIRI (FOTO)

Aradul, „oraș verde”. În urbea noastră copacii cresc PE CLĂDIRI (FOTO)

Se pare că nu degeaba am participat la competiția Capitală Verde a Europei și ne lăudam că avem printre cele mai multe spații verzi din țară, cel puțin municipalitatea așa susținea atunci, deorece la noi copacii chiar cresc peste tot.

După ce arădenii s-au plâns că arborii sunt mai mult ciuntiți decât toaletați și că mulți dintre ei sunt tăiați de tot, venim cu o veste bună. Pe o stradă din centrul Aradului, copacii cresc pe clădiri, aproape de acoperiș. Nu contează că ne cad bucați de tencuiala în cap tot la două zile și că orașul de prăbușește încet, dar sigur, peste trecători din cauza clădirilor aflate în stare avansată de degradare, măcar avem mini grădini etajate, precum în Occident!

Pe strada Mihai Eminescu, care după cum știți de află chiar în buricul târgului, copacii și-au făcut loc printre crăpăturile din fațadă și au reușit să se dezvolte în cele mai neprielnice condiții. Precum într-un peisaj post-apocaliptic unde natura își reintră în drepturi peste clădirile abandonate. Iar acest lucru se poate observa și în alte zone, precum în Boul Roșu, Piața Avram Iancu, etc.

Ca sa lămurim eventualele întrebări, copacii cu siguranță nu au fost „plantați” acolo, ci probabil semințele au fost aduse de vânt.

Așadar, să nu ne mai plângem de lipsa copacilor în oraș. Ei există, chiar și unde nu te aștepți.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.