Arad, printre județele cu cele mai multe mesaje RO-ALERT transmise. Ce se întâmplă

Arad, printre județele cu cele mai multe mesaje RO-ALERT transmise. Ce se întâmplă

Pompierii din întreaga țară au fost foarte solicitați în ultimele 24 de ore, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Arad, Dolj și Bihor.

Aproape 80% din intervențiile gestionate de salvatori au constat în acordarea asistenței medicale (1.177 de cazuri SMURD din totalul de 1.530 de situații de urgență).

De asemenea, în perioada supusă raportării, au fost transmise și 11 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări cu privire la respectarea regulilor de distanțare, igienă și obligativitatea purtării măștii de protecție, în județele: AR, BC, BN, BR, BT, BR, DB, IL, NT și MM.

Totodată, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și stingerea celor 51 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 3 misiuni de descarcerare și 299 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.

Centrul Operațional Național al IGSU a monitorizat permanent dinamica din teren pentru dispunerea, la nevoie, a măsurilor imediate în vederea eficientizării intervențiilor operative.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.