Arădean ARESTAT pentru că ar fi EXPLOATAT mai multe persoane, în Franţa!

Arădean ARESTAT pentru că ar fi EXPLOATAT mai multe persoane, în Franţa!

Un arădean a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile, fiind bănuit de poliţişti şi procurori că ar fi recrutat mai multe persoane, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă bine plătite în Franţa, pentru a le exploata obligându-le la prestarea unor servicii în folosul său, informază Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au depistat două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani. Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada martie 2013 – martie 2014, un bărbat ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, din România în Franţa, patru persoane, din judeţul Arad. Prin inducere în eroare, bărbatul ar fi exploatat victimele, prin obligarea la munci sau îndeplinirea unor servicii (săpături în pământ pentru identificare şi extragerea de materiale feroase) ori cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, sănătate, salarizare şi securitate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.

„Aceste activităţi au avut drept scop obţinerea de bani de către victime. Sumele erau transferate de către bănuit, din Franţa în România. Cu aceşti bani, cel în cauză ar fi achiziţionat un imobil pe numele concubinei sale”, mai precizează comunicatul.

Poliţiştii mai arată că în de 16 iulie a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului şi au fost puse în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiei au fost ridicate bunuri şi înscrisuri şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Bărbatul fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani

La acţiune au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile competente din Franţa şi Serviciul Român de Informaţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.