Arădean, care și-a făcut o cultură outdoor de canabis, arestat preventiv (FOTO/VIDEO)

Arădean, care și-a făcut o cultură outdoor de canabis, arestat preventiv (FOTO/VIDEO)

Un arădean care și-a făcut o cultură outdoor de canabis a fost arestat preventiv.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au desfășurat, în data de 9 octombrie, o acțiune în municipiul Arad, pentru combaterea traficului de droguri de risc.

Din cercetările efectuate de oamenii legii a reieșit că, în perioada mai – octombrie 2023, un bărbat, de 47 de ani, ar fi inființat o cultură outdoor de canabis, la domiciliul său, cu intenția de a comercializa drogurile obținute, în județul Arad.

„În urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 octombrie a.c., au fost descoperite și ridicate 6 kilograme de masă vegetală de canabis compusă din 3,8 kilograme de muguri de canabis păstraţi în 15 borcane, resturi vegetale şi frunze puse la uscat în cutii din plastic, mai multe fragmente de plantă canabis, o plantă canabis verde plantată într-un ghiveci, o cantitate de cristal, 3 grindere, un telefon mobil, 1.600 de euro, 310 dolari și 700 de lei.

La aceeași dată, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestuia magistraților Tribunalului Arad a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Sursa foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.