Arădeancă reținută după ce a înșelat mai multe persoane și firme. A primit sute de mii de lei să redacteze proiecte pe fonduri europene

Arădeancă reținută după ce a înșelat mai multe persoane și firme. A primit sute de mii de lei să redacteze proiecte pe fonduri europene

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc, miercuri dimineața, în județul Arad într-un dosar penal întocmit pentru evaziune fiscală și înșelăciune.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic au pus în aplicare în dimineața zilei de 10 mai trei mandate de percheziție domiciliară.

Din cercetări anchetatorilor, a reieșit că, în perioada mai 2022 – februarie, o femeie de 34 de ani, din Fântânele, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi.

„Persoanele vătămate au virat banii în mai multe conturi, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei. Perchezițiile au avut loc în județele Arad și Timiș, în urma activităților fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, ambele în formă continuată. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Operațiuni Speciale. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoraul de Poliție Județean Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.