Arădeanca Sara Gheorghe, premiată la Olimpiada națională de interpretare instrumentală

Arădeanca Sara Gheorghe, premiată la Olimpiada națională de interpretare instrumentală

O arădeancă a obţinut un rezultat remarcabil la Olimpiada națională de interpretare instrumentală pentru elevii de gimnaziu, desfăşurată zilele trecute la Bucureşti.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Sara Gheorghe, elevă în clasa a VII-a la Liceul de artă „Sabin Dragoi”, secția percuție, a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv în finala celor mai buni muzicieni din gimnaziu. Și cum era de așteptat, s-a întors din nou cu un premiu. Dacă anul trecut, la Suceava, a obținut Premiul III, anul acesta a câștigat Premiul II.

„Mă bucur pentru rezultat. Mi-aș fi dorit să fie mai bun, dar nu am putut să întorc inima celor trei profesori bucureșteni din juriu, așa că primul loc a rămas în capitală. Eu spun că am avut cel mai bun repertoriu din concurs, piesa pe care am cântat-o la marimbă fiind de liceu. În general, fiecare concurent a avut câte o piesă de rezistență dintre cele trei obligatorii, unii au strălucit la marimbă, alții la aranjamentul de tobe, însa împreuna cu profesorii mei, am convenit ca toate cele trei piese ale mele să fie deosebite, atât ca grad de dificultate, cât și ca spectaculozitate. Le multumesc pentru susținere părinților mei și pentru profesionalism și îndrumare muzicală profesorilor mei de la percuție, doamna Lucia și domnul Mario Florescu. Ne vom întoarce la anul și sperăm să facem lucrurile și mai bine”, a declarat Sara Gheorghe.

Profesorul Sarei, cunoscutul Mario Florescu, a fost extrem de încântat de realizarea elevei sale: „Sara Gheorghe a avut în concurs o prestație excelenta. Evoluția ei muzicală este extraordinară. Cu siguranță anul acesta merita mai mult. Știu cum a muncit, cât a muncit și cu câtă determinare. Piesele alese, interpretate foarte, foarte bine, sunt de nivel liceal. Ne vom întoarce mai puternici la anul”.

Eleva de la „Sabin Dragoi” a fost lăudată și de diriginta ei, profesoara Aniela Fîciu: „Sara a muncit enorm anul acesta. Poate prea mult. A fost prezentă la Olimpiada de Badminton, a câştigat cu corul liceului nostru locul a II-lea la Olimpiada de interpretare corală de la Deva, faza interzonală, a obținut Premiul I la faza zonala a Olimpiadei de Limba Engleză, este și sportiv legitimat și învață foarte bine. Eu o felicit pentru că este o fată foarte serioasă și merituoasă, așa cum li se cuvin felicitări și tuturor celor care fac performanță printre noi.”

Trebuie spus că Liceul de Artă „Sabin Dragoi” a fost reprezentat anul acesta la Olimpiada națională de interpretare instumentală pentru copiii de gimnaziu de doi elevi.

Sara Gheorghe a recidivat. Ca o recunoașterea a rezultatelor și muncii depuse, ea va susține un recital la marimbă în data de 29 aprilie, la Consiliul Județean, în cadrul întâlnirilor cu personalități ale culturii române, când la Arad va poposi fostul ministru al culturii, Ion Caramitru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.