Arădeanul Ovidiu Hațegan, protagonistul unui episod din documentarul UEFA dedicat arbitrilor din Champions League (VIDEO)

Arădeanul Ovidiu Hațegan, protagonistul unui episod din documentarul UEFA dedicat arbitrilor din Champions League (VIDEO)

Arbitrul arădean Ovidiu Hațegan este protagonistul celui de-al doilea episod din documentarul dedicat arbitrilor din Champions League realizat de UEFA.

Episodul, intitulat „Man in the middle”, se concentrează pe momentul din 2018 în care Ovidiu Hațegan, care conducea partida Germania – Olanda, a aflat la pauză că i-a murit mama. În pofida pierderii enorme suferite, acesta nu a cerut schimbarea, ci a condus în continuare partida. Gestul de la final al olandezului Virgil Van Dijk, care a venit și l-a îmbrățișat pe Hațegan (ce tocmai izbucnise în plâns) a făcut înconjurul lumii.

„Avea lacrimi în ochi, pentru că tocmai aflase că și-a pierdut mama. I-am spus să fie puternic și i-am transmis că a condus foarte bine meciul. E un lucru mărunt, dar poate îl ajută”, a fost declarația lui Van Dijk, preluată de presa olandeză.

„A fost un gest într-adevăr uman, un gest care arată solidaritate, sprijin care există între oameni. Sunt lucruri normale, așa trebuie să ne comportăm. Le putem înțelege până la un punct. Când se termină meciul, aceste lucruri se dau la o parte. E vital să încercăm să ajutăm pe cei de lângă noi. Asta e filosofia mea de viață. Mai ales acum când trecem prin momente dificile. M-am mai întâlnit cu Virgil. El a observat aceste lucruri, nu toată lumea. Ne-am întâlnit după acel meci, la Liverpool – Porto, mi-a dat și tricoul lui. A venit și mi-a dat tricoul ca și suvenir. Un moment plăcut. Trebuie să fim puternici”, a spus, ulterior, Ovidiu Hațegan, la Digi Sport Special.

https://www.youtube.com/watch?v=RiveTbAZf5E

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.