Arădeni diagnosticați cu COVID-19, transferați pentru tratament la Centrul Universitar din Szeged

Arădeni diagnosticați cu COVID-19, transferați pentru tratament la Centrul Universitar din Szeged

Trei arădeni diagnosticați cu COVID-19 au fost transferați pentru tratament la Centrul Universitar din Szeged.

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că transferul pacienților infectați cu SARS-Cov-2 în unitățile sanitare din Ungaria continuă.

În cursul zilei de astăzi, au fost transferați 12 pacienți diagnosticați cu COVID-19, aflați în stare critică dar a căror stare de sănătate este totuși suficient de stabilă pentru a putea suporta condițiile de transport.

Este vorba despre 5 pacienți intubați care au fost transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți care au fost transferați în centrul universitar din Szeged.

Trei dintre aceștia sunt din Arad și se aflau în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în așteptarea unui loc în vederea internării.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

Reamintim că, România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți COVID, în țara vecină pentru tratament.

Video: Dr. Radu Jipa, medic șef UPU

  1. […] post Arădeni diagnosticați cu COVID-19, transferați pentru tratament la Centrul Universitar din Szeged appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.