Arădenii au primit AMENZI de 10.000 de lei, mai ales pentru nepurtarea MĂȘTII

Arădenii au primit AMENZI de 10.000 de lei, mai ales pentru nepurtarea MĂȘTII

În această dimineață, zece echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat respectarea normelor de protecție împotriva COVID-19.

Acțiunea a avut loc în stații de tramvai, piețe, supermarketuri, mall-ul din Arad, magazine de bricolaj și alte locații publice din municipiu.

În primele trei ore ale acțiunii, au fost abordate sute de persoane și s-au aplicat 32 de procese verbale, amenzile aferente totalizând 10.000 lei.

Cea mai des întâlnită contravenție a reprezentat-o nepurtarea ori purtarea incorectă a măștii de protecție (sub bărbie sau doar peste gură).

Incidența relativ ridicată a acestui tip de comportament chiar și în rândul personalului comercial a făcut ca o parte semnificativă din sancțiuni să fie aplicate acestor angajați care interacționează cu un mare număr de arădeni.

La orele prânzului, verificarea în masă a locațiilor amintite, la unele dintre ele de două ori, a avut drept efect inclusiv severitatea în creștere a agenților de pază de la firmele ce asigură respectivele locații publice, aceștia manifestând o atenție sporită față de conduita protectivă a clienților și personalului magazinelor.

Consecventă eforturilor de reducere a incidenței comportamentului iresponsabil al unora dintre concetățenii noștri în spațiul public, Direcția Generală Poliția Locală va continua zilnic verificările în zonele menționate.

În următoarele zile, pe listă se vor alătura și spațiile din proximitatea/incinta unităților de învățământ.

Agenții constatatori vor aplica Legea nr.55/2020 inclusiv în civil, pentru a descuraja predispoziția constatată la unele persoane de a se conforma normelor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 doar atunci când sesizează prezența oamenilor în uniformă în proximitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.