Arădenii au primit AMENZI de peste 38.000 de lei

Arădenii au primit AMENZI de peste 38.000 de lei

În condițile creșterii numărului de cazuri de Covid-19, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în municipiul Arad, Direcția Generală Poliția Locală a intensificat acțiunile de verificare a respectării Legii nr 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au vizat mijloacele de transport în comun din zona centrală, zonele aglomerate din oraș și piețele.

Pentru nerespectarea măsurii purtării obligatorii a măștii de protecție s-au aplicat în ultima săptămână 92 de sancțiuni în valoare de 32.500 lei.

Totodată, în urma adoptării Hotărârii nr. 53/2020 privind măsurile luate în cadrul ședinței extraordinare a C.J.S.U., pentru nerespectarea de către doi operatori economici cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a măsurilor obligatorii referitoare la suspendarea temporară a activității pe o perioadă de 14 zile, au fost aplicate trei sancțiuni în cuantum total de 6000 lei ( unul dintre ei pentru două locații diferite).

De asemenea, poliţia locală controlează și cele 9 unități școlare unde angajații săi asigură ordinea publică, în baza planului comun implementat cu MAI.

În spațiile cu destinație de învățământ nu au fost aplicate încă amenzi, dar astfel de măsuri urmează a fi adoptate, începând cu această săptămână, în toate situațiile în care se va constata că personalul didactic, aparținători ai elevilor sau copiii nu respectă normele de protecție.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.