Arădenii au primit AMENZI usturătoare pentru infracțiuni rutiere

Arădenii au primit AMENZI usturătoare pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au desfășurat în ultima perioadă acțiuni pentru luarea măsurilor legale în ceea ce privește oprirea și staționarea neregulamentară a autovehiculelor ori pătrunderea acestora în zone cu accesul interzis.

Aceste acțiuni vin ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, dar și în urma constatărilor efectuate de polițiștii locali în teren, la fața locului.
Astfel, în luna septembrie au fost aplicate nu mai puțin de 372 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002.
Într-un top al contravențiilor pe această linie, cele mai multe dintre acestea au fost aplicate în cazul conducătorilor auto care au parcat în raza indicatorului de oprire/staționare interzisă, urmate de sancțiunile aplicate pentru încălcarea dispozițiilor legale privind staționarea neregulamentară.
Pe locul trei se află sancțiunile aplicate conducătorilor auto care au staționat în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice.
În top zece se mai află șoferii care au oprit pe trotuar, în intersecții, în stațiile de autobuz, pe benzile rezervate altor categorii de vehicule, oprire paralel cu bordura, oprire pe trecerile de pietoni și pe pistele de biciclete.
În ultima lună, polițiștii locali împreună cu lucrătorii din cadrul RECONS S.A, au ridicat de pe domeniul public un număr de 100 autovehicule staționate neregulamentar încălcând prevederile H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G nr. 195/2002.
Verificările au vizat întreg orașul, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate în zona centrală, Piața Gării, Drăgășani, Pârneava, Micălaca, Cartierul Funcționarilor, Grăsiște și Calea Aurel Vlaicu. DGPL Arad atrage din nou atenția asupra faptului că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea neregulamentară sunt între 290 și 435 lei, respectiv pentru staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 580 și 725 lei, la care se adaugă și 2 sau 3 puncte penalizare la permis în funcție de faptă, recomandând conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.