Arădenii care au parcat în locuri NEPERMISE, s-au ales cu AMENZI USTURĂTOARE

Arădenii care au parcat în locuri NEPERMISE, s-au ales cu AMENZI USTURĂTOARE

Direcția Generală Poliția locală Arad continuă activitățile privind descurajarea conducătorilor auto care aleg să staționeze sau să parcheze neregulamentar.

Mulți arădeni aleg să parcheze ilegal pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru bicicliști ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare, în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea.

În acest sens, în doar câteva zile au fost depistați 51 de șoferi care au refuzat să folosească parcările municipalității, alegând să oprească în stațiile de autobuz sau cele destinate taximetrelor, pe trotuar ori piste de biciclete, obstrucționând cu mașinile lor traficul.

Toți acești șoferi au fost sancționați de către echipajele cu atribuții de circulație pe drumurile publice cu amenzi în valoare totală de 10.730 lei.

Tot în această săptămână s-au desfășurat acțiuni pe străzile Șelari, Unirii, respectiv Ion Georgescu, fiind aplicate 24 sancțiuni, în cuantum de 4.930 lei pentru încălcarea prevederilor art.111 din Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conform căruia se interzice circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.