Arădenii care au studiat sau studiază „afară” vor fi incluși într-o enciclopedie

Arădenii care au studiat sau studiază „afară” vor fi incluși într-o enciclopedie

Asociația „RUBIO PRO COPILĂRIE PRO VIAȚĂ” din Arad intenționează realizarea „Enciclopediei Elitelor Arădene”.

Potrivit reprezentanților acesteia, demersul implică realizarea unui compendiu care să includă arădeni care au studiat sau studiază în centre academice de referință pe plan internațional sau își desfășoară activitatea în medii relevante din Europa și din lume.

„Un astfel de proiect are menirea de a strânge legăturile între elitele arădene aflate în afara Aradului și comunitatea noastră, de a intensifica și dinamiza relaționările pe multiple planuri. Ne dorim ca și prin acest demers să capacităm arădeni valoroși, situați peste hotare, pentru a se implica într-o manieră semnificativă în proiecte relevante pentru comunitatea arădeană. Considerăm că expertiza acestora în domenii variate constituie o resursă majoră în beneficiul Aradului”, a declarat dr. Antoniu Martin, istoric, coordonatorul proiectului.

La rândul său, Ciprian Cristea, președintele Asociației „RUBIO PRO COPILĂRIE PRO VIAȚĂ” a menționat: „Proiectul are menirea să evidențieze importanța Aradului pe plan național și internațional, să releve multiculturalitatea comunității noastre și nu în ultimul rând să motiveze tinerii arădeni spre a excela și a se implica constructiv în beneficiul societății. Credem că demersul nostru va reprezenta un model și o sursă de inspitație și pentru alte orașe din România”.

Loading...
  1. […] post Arădenii care au studiat sau studiază „afară” vor fi incluși într-o enciclopedie appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.