Arădenii care vor sorta GUNOIUL vor plăti mai PUȚIN la întreținere!

Arădenii care vor sorta GUNOIUL vor plăti mai PUȚIN la întreținere!

În câteva zile intră în vigoare Ordonanța de Urgență prin care Primăriile au cale liberă să introducă sistemul „plăteşte pentru cât arunci” în vederea stimulării colectării separate a deşeurilor de la populaţie.

Cetăţenii care vor avea grijă să separe gunoiul pe care îl produc vor plăti o factură mai mică la salubritate.

Conceptul „Plăteşti pentru cât arunci” este implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a-i determina pe cetăţeni să recicleze, iar de curând a fost legiferat şi în România.

Ordonanța de Urgență a Guvernului care modifică şi completează Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor prin care se instituie această posibilitate a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 18 octombrie.

Decizia finală o vor avea, însă, autorităţile publice locale care sunt obligate ca, până în 2020, să asigure metode de reciclare pentru cel puţin 50% din masă totală de hârtie, metal, sticlă şi plastic care se produc.

„În vederea stimulării colectării separate a deşeurilor de la populaţie, autorităţile publice locale aplică – ca instrument economic – „plăteşte pentru cât arunci”, acolo unde este posibil din punct de vedete tehnic, economic şi al protecţiei mediului”, se arată în O.U.G. nr. 68/2016.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.