Arădenii, invitați pe faleza Mureșului, la „Promenada Inimilor”

Arădenii, invitați pe faleza Mureșului, la „Promenada Inimilor”

Arădenii sunt inivitaţi să parcurgă în un traseu de 5000 de metri, pentru sănătatea inimii.

Astfel, Cluburile Rotary Arad şi Rotary Arad Cetate, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, derulează de astăzi și până în 2 octombrie 2021 programul ,,Promenada Inimilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, pe faleza Mureșului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

Potrivit organizatorilor, programul „Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să  incurajeze păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru al Rotary.

În acest an, respectând distanțarea fizică, aradenii sunt invitaţi să parcurgă individual un traseu circular, cu lungimea de 2 km, delimitat de pasarela peste Mureș, Podul verde și Hotel Coandi. Pentru a încuraja parcurgerea traseului, în data de 3 octombrie 2021 va fi organizată o tombolă la care doritorii se pot înscrie prin postarea pe pagina de Facebook a evenimentului a unui mesaj din care sa rezulte parcurgerea traseului (ex. screenshot cu numărul de paşi sau o poză facută în orice punct al traseului marcat pe malul Mureşului cu condiţia sa fie evidenţiată în poza imaginea inimii marcată pe traseu).

Detalii despre eveniment si premiile oferite la tombola gasiti pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/3OV4RQbO0.

Programul „Promenada Inimilor”, inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani la acesta participând mii de persoane. În anul 2021 Aradul s-a alăturat numeroaselor orașe din Romania în care se desfășoară proiectul.

Foto: Rotary Club Arad

  1. […] post Arădenii, invitați pe faleza Mureșului, la „Promenada Inimilor” appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.