Arădenii își iau rămas bun de la prof. univ. dr. Aurel Ardelean (GALERIE FOTO)

Arădenii își iau rămas bun de la prof. univ. dr. Aurel Ardelean (GALERIE FOTO)

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele fondator și fost rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a trecut în neființă, în a doua zi de Crăciun, la vârsta de 79 de ani.

Având în vedere contribuția sa fundamentală la dezvoltarea și promovarea învățământului superior în orașul nostru, realizări pentru care a fost distins, în anul 2016, cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, la inițiativa primarului Gheorghe Falcă, trupul neînsuflețit al celui care a fost prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost depus, în seara zilei de 27 decembrie 2018, în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, fiindu-i aduse binemeritatele omagii, în ceas de trecere la cele veșnice. Numeroase oficialități, cadre didactice, studenți și oameni de cultură au fost prezenți la tristul eveniment al acestui final de an, anunță municipalitatea.

Ceremoniile funerare vor continua astăzi, în Campusul Universitar de pe strada Liviu Rebreanu nr. 86, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, 30.12.2018, începând cu ora 13. Fiind decorat, în anul 2004, de către Președintele României, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prof. univ. dr. Aurel Ardelean va avea parte de onoruri militare.

  1. DR.LEOVEANU T.IONUT HORIA 30 decembrie, 2018, 7:41 pm

    “Dumnezeu a luat de lângă noi un eminent Profesor și om de o aleasă noblețe sufletească, un remarcabil om de știință, o persoană de elită care a pus bazele unei prestigioase Universități de talie națională și internațională ! O persoană integră și sufletistă care a stat și păstorit cu răbdare și profesionalism atătea generații de studenți,masteranzi și doctoranzi.
    Distinsul Domn Profesor Dr.Aurel Ardelean ne-a fost alături pentru ultima data în data de vineri 21 septembrie 2018 cu ocazia revederii Primei Promoții de studenți mediciniști la aniversarea a 20 de ani de la absolvirea Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad 1998-2018

    Sincere condoleanțe familiei !

    „Neiertătoare zi, Inevitabilă clipă..… Atât de aproape şi totuşi atât de departe…”
    DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE STIMATE DOMNULE PROFESOR!

    Prima Generație de studenți mediciniști ai UVVG
    Arad 1998-2018

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.