Arădenii se despart azi de „salvatoarea inimilor”. Dr. Cosana Claiciu, condusă pe ultimul drum

Arădenii se despart azi de „salvatoarea inimilor”. Dr. Cosana Claiciu, condusă pe ultimul drum

Dr. Cosana Claiciu, care a murit sâmbătă dimineaţa la puţin timp după ce a intrat în gardă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, este înmormântată astăzi. Slujba de înmormântare se ţine la capela cimitirului din Bujac.

Decesul medicului cardiolog a născut un val de reacţii în sistemul medical românesc şi în societate, în general. Moartea prematură a acesteia a readus în discuţie condiţiile în care se lucrează în spitalele din România, uneori până la epuizare, din cauza lipsei de personal.

„Există norme europene care interzic să se lucreze peste un anumit număr de ore pe zi. Și regulile românești le încalcă la mare distanță, pentru că nu sunt medici. Și una dintre problemele cele mai grave în toate centrele județene este pe cine punem de gardă, pentru că nu sunt medici. Atunci medicii fac mai multe gărzi – e adevărat că aceste gărzi sunt plătite, dar nu e vorba de banii veniți în plus, cât de rezistența organismului la stres și la suprasolicitare. Ori infarctul este generat de stres”, a declarat Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătății, la Antena3.

De remarcat, că zeci de medici au decedat prematur în România, în ultimii ani, în gărzi sau imediat după ele, pe fondul stresului şi al epuizării.

Citeşte şi:

DOLIU/ S-a stins un cunoscut medic arădean… Mesaje EMOŢIONANTE ale colegilor

  1. Si ca sa ajungi sa lucrezi într-un spital de stat trebuie multe,,pile”si mulți bani …..Nu va plângeti ca nu avem medici, dacă voi nu faceți nimic pentru ei …Acum sa scos posturii pt cardiolog….ia uitati-va cine este pe lista ,oare o sa va sune cunoscut numele !scoateți posturile pentru medicii cardiologi nu numai atunci când vreo ,,pilă”vrea să ajungă pe postul respectiv!Fiți corecți,Dar asta este imposibil pentru ca trăim în ROMÂNIAAAAA!Dumnezeu sa o ierte!

    Raspunde
  2. Condoleante familiei! Mare pierdere pt Arad. Sa- i dea Dumnezeu odihna vesnica!

    Raspunde
  3. Dzeu sa o odihneasca in pace ! Condoleante familiei indurerate!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.