Arădenii și-au strigat NEMULŢUMIREA la dezbaterea publică pe tema TAXELOR ŞI IMPOZITELOR locale

Arădenii și-au strigat NEMULŢUMIREA la dezbaterea publică pe tema TAXELOR ŞI IMPOZITELOR locale

La Primăria municipiului Arad a avut loc o dezbatere publică pe tema stabilirii taxelor și impozitelor locale pe anul 2016 și privind stabilirea criteriilor de zonare și încadrare a străzilor situate în municipiul Arad în zonele de impozitare delimitate.

Deși este o temă de larg interes, marea majoritate a arădenilor având nemulțumiri legate de taxele și impozitele foarte mari, la ședință s-a prezentat puțină lume, numărul consilierilor fiind aproape egal cu cel al cetățenilor.

Printre modificările propuse în proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele se numără și faptul că impozitul se va plăti pe un an de zile și nu fracționat, dar termenele rămân la fel, după cum a spus Pavel Neamțiu.

Au fost multe reproșuri aduse administrației de către cetățeni, care s-au plâns că Aradul are cea mai scumpa apă din țară și printre cele mai mari taxe. De asemenea, au fost nemulțumiri și cu privire la organizarea ședinței, un cetățean spunând că nu este normal dacă vorbim de terenuri și pământ să nu fie prezent nimeni de la agricultură.

dezbatere

Gheorghe Săplăcan, consilier local PSD, a avut o intervenție în care și-a exprimat uimirea că s-a prezentat atât de puțină lume la ședință, deși toți se plâng de situația impozitelor: „150.000 de locuitori are municipiul Arad și aveam impresia că la această dezbatere nu o să găsesc nici un scaun liber. Interesul arădenilor pentru așa o problemă majoră, taxe și impozite pe 2016, se vede după câți sunt prezenți în această sală.” Săplăcan a mai adăugat că propune reducerea cotei de impozitare de la 0,12%, cum este prevăzută în proiectul de hotărâre, la 0,08%, deoarece Codul Fiscal nu obligă administrația să majoreze taxele și impozitele.

Toate recomandările formulate vor fi trimise Consiliului Local Municipal, unde se va hotărî asupra lor.

  1. Oamenii mai si muncesc, nu au timp de prostiile voastre. De aceea am mers la vot ca sa ma reprezentati. Oamenii nu merg nu pentru ca nu ii intereseaza, ci pentru ca stiu ca parerea lor nu conteaza. Si daca Falca tot face ce vrea el de ce sa imi pierd timpul cu dezbateri. Voi merge la alegeri si voi vota, atunci o sa vada opinia oamenilor.

    Raspunde
  2. Tantalaule, Dezbatere publica inseamna ca ti se cere si tie parerea papagal de 2 bani! Cetatenii au mai multe obligatii decat sa mearga o data la 4 ani la vot, dar tu esti mult prea neevoluat ca sa intelegi aceste aspecte.
    In plus, din 150.000 de locuitori 300 tot puteau veni, ceea ce nu s-a intamplat, dar din nou esti mult prea involuat ca sa intelegi niste aspecte elementare.

    Raspunde
  3. Bai labatrista , astfel de dezbateri sant organizate , tocmai ca tu si ceilalti sobolani portocalii sa umpleti sala si sa-l aplaudati pe marele vizionar .

    Raspunde
  4. Adevarul a puteam fi mai multi si numai ca sa-l enervam pe marele vizionar.Apropo sa nu uite sa cumpere gondole pentru Muresel.

    Raspunde
    • stai linistit ca acele gondole , vor fi cumparate , indiferent daca se va face ceva cu mureselul sau nu .
      il doare la banana pe falcuta , de acel canal mizerabil , tot ce conteaza este sa fie inceputa lucrarea , ca apoi sa poata fi furata o suma impresionanta de bani , iar i final va da vina ca de obicei pe fostul guvern ponta ca nu a finantat lucrarea .

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.