Arădenii sunt invitați la Simpozionul Internațional cu tema Cultura și civilizația chineză

Arădenii sunt invitați la Simpozionul Internațional cu tema Cultura și civilizația chineză

Proiectul „Cultura și civilizația chineză. Simpozion internațional. Dialoguri interculturale româno-chineze” va curpinde o serie de evenimente desfășurate la Casa româno-chineză din Arad și la sala „Regele Ferdinand” de la Primărie.

Miercuri 25 noiembrie, de la ora 18, sunt așteptați la Casa româno-chineză investitori interesați de stabilirea unor parteneriate directe cu China.

Joi, 26 noiembrie, va avea loc un eveniment de anvergură, la sala „Regele Ferdinand” din incinta Primăriei Arad, la care sunt invitați toți arădenii interesați. Vor fi prezente oficialități, printre care primarul Gheorghe Falcă și doi reprezentanți importanți ai ambasadei Chinei.

Printre cei care vor conferenția se numără Viorica Popescu, despre Casa româno-chineză, Andrei Ando, despre modelul chinez contemporan, Gheorghe Schwartz, care are un volum tradus în chineză, va vorbi despre experiența personală pe care a avut-o în China. De asemenea, va fi și un moment poetic, Ioan Matiuț va prezenta două poezii din volumul „Toate acestea”, ce va apărea în limba chineză, sub egida CRCh, filiala Arad.

Seara se va încheia cu un moment muzical, cu cântece chinezești tradiționale și muzică din folclorul românesc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.