Arădenii sunt invitaţi la vernisajul artistei Angela Hanc, Grădina lui Efrem

Arădenii sunt invitaţi la vernisajul artistei Angela Hanc, Grădina lui Efrem

Complexul Muzeal Arad va găzdui vernisajul expoziţiei-eveniment Grădina lui Efrem, care va avea loc joi, 5 noiembrie, ora 18.00, la Muzeul de artă Arad.

Vernisajul se va deschide în prezenţa artistei Angela Hanc, expoziţia fiind prezentată de criticul de artă Doina Mândru (Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia). Curatorul expoziţiei este Adriana Pantazi, muzeograf la Muzeul de Artă Arad. Expoziţia poate fi vizitată până în 29 noiembrie.

Aflată la a doua expoziție în Muzeul de Artă (Iconografii, octombrie 2012), Angela Hanc propune de această dată un demers de atelier dezvoltat din interpretarea picturală a unei scrieri patristice din secolul IV Grădina lui Efrem. Transcrieri picturale după Imnele Raiului de Sfântul Efrem Sirianul este o selecție de imagini-cheie ordonate narativ pe baza textului-suport.

Adame unde esti,ulei,panza120x170cm,2015

Expoziția este gândită pentru un spațiu prestabilit, unde aranjarea lucrărilor ține seama de ierarhizarea grădinii paradiziace (împrejmuirea, grădina drepților, Raiul slăviților) al cărei corespondent în spațiul fizic este biserica cu structura sa tripartită (pronaos, naos, altar).

Heruvim,ulei,panza,100x100cm,2015

Demersul iconografic alternează o pictură de inspirație religioasă, marcată de principiile realizării icoanei, unde artista a inserat text citat sau propriul ei gând, cu studii care rețin elemente arhitectonice ori impresii de moment asupra diferitelor flori și plante. Dincolo de impactul vizual imediat, transpunerea viziunii literare în construcție picturală îndeamnă la exerciții de imaginație centrate pe conceptul abstract de Rai.

Usile Raiului,pigmenti cu emulsie,lemn de nuc,2x24x58cm,2015

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.