Arădenii, VICTIME ale NOII ŢEPE cu telefoanele mobile! Ţi se iau ZECI DE EURO pe APEL! Cum te poţi PROTEJA

Arădenii, VICTIME ale NOII ŢEPE cu telefoanele mobile! Ţi se iau ZECI DE EURO pe APEL! Cum te poţi PROTEJA

Noua ţeapă din domeniul telefoniei mobile face victime şi la Arad.

T.G. este numai una dintre zecile, poate chiar sutele de arădeni care au primit apeluri din ţări străine şi au sunat înapoi, moment în care au devenit buni de plată, pentru că un astfel de apel poate ajunge să coste zeci sau chiar sute de euro.

Digi 24 a semnalat fenomenul, care este răspândit în întreaga ţară. „Mii de români sunt terorizați în ultimul timp de apeluri telefonice venite din ţări exotice. Apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă. Curioşi să afle cine îi caută din insulele Maldive sau din Tanzania ei sună înapoi. Fără să ştie că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în plus. La capătul celălalt nu se află decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă”, arată Digi 24.

Arădeanca noastră nu a fost sunată din Madive sau Tanzania, ci din Estonia. Tariful, însă, e acelaşi!

„Apelul poate veni din Africa de Sud şi atacatorul poate să fie undeva din SUA şi apelul să fie redirecţionat din Statele Unite către Africa de Sud şi apoi către România”, spune Liviu Arsene, specialist securitate cibernetică, citat de Digi24.

„Sunt nişte infractori online care subcontractează astfel de servicii care le oferă posibiltiatea de a închiria numere de telefon din diverse locaţii din lume. Ei pot ataşa servicii cu suprataxa acelor numere de telefon”, a adăugat Arsene.

Cum te poţi proteja

Pur şi simplu, nu suna înapoi la astfel de numere pe care nu le cunoşti, provenite din ţări străine. Sau, instalează-ţi pe telefon programe sau aplicaţii care filtrează apelurile false.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.