Aradul a primit finanțare pentru TRAMVAIE NOI! Când se vor putea bucura călătorii de ele

Aradul a primit finanțare pentru TRAMVAIE NOI! Când se vor putea bucura călătorii de ele

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că Aradul a primit finanțare pentru primele zece tramvaie noi, din cele 28 pentru care s-a inițiat procedura de licitație.

Ținând cont că această procedură este una complexă, care putea dura între șase și zece luni, edilul spune că abia după încheierea acesteia se va putea știi exact când vor fi puse la dispoziția arădenilor noile tramvaie.

„În acest moment în cadrul Regiunii de Vest ni s-a aprobat finanțarea pentru cele zece tramvaie. Este cea mai mare finanțare a Regiunii de Vest până în acest moment. Valoarea finanțării este de 87 450 000 de lei, dacă rontunjim observăm că finanțarea este de 16 milioane de euro. Din această valoare, cofinanțarea Primăriei este de 1 749 000 de lei. Este vorba despre patru tramvaie mari și șase tramvaie medii. Este prima tranșă cu finanțare din cele 28 de tramvaie, pentru achiziționarea cărora municipalitatea a dat drumul la procedura de licitație. Procedura este la SEAP și se ia în tranșe, iar acum am primit finanțare pentru zece tramvaie. Ne bucurăm de faptul că flota din Arad în următorii cinci ani, mergând în acest ritm, va avea 34 de tramvaie moderne și 20 de tramvaie reabilitate”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.