Aradul are nevoie urgentă de medici specaliști în Terapie Intensivă. A fost solicitat transferul a trei cadre medicale

Aradul are nevoie urgentă de medici specaliști în Terapie Intensivă. A fost solicitat transferul a trei cadre medicale

Aradul are nevoie urgentă de specaliști în Terapie Intensivă, Direcția de Sănătate Publică Arad a solicitat deja transferul a trei medici.

În condițiile creșterii numărului cazurilor de COVID-19 la nivelul județului, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a mandatat această instituție să solicite autorităților sanitare centrale, cu rol în coordonarea activității de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transferul către unitățile sanitare din Județul Arad a unui număr de trei medici specialiști sau primari cu specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

De asemenea, confiorm hotărârii adoptate astăzi din CJSU,  toate spitalele publice și private din județul Arad trebuie să comunice Direcției de Sănătate Publice a județului Arad, până cel târziu în data de 24 septembrie, ora 12, următoarele informații:

1. Numărul cadrelor medicale pe care le pot disponibiliza în vederea tratamentului și îngrijirii pacienților COVID-19 internați în spitale din Județul Arad, indiferent de specializarea acestora, conform prevederilor art. 19 din OUG 20/29.03.2021;

2. Numărul de paturi care au fost dotate sau pot fi dotate cu instalație de oxigen și care pot fi utilizate pentru tratamentul pacienților COVID-19.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.