Aradul, catalogat drept cel mai bun județ din Europa de Est

Aradul, catalogat drept cel mai bun județ din Europa de Est

Preşedintele Districtului Tübingen, Joachim Walter, a catalogat Aradul drept cel mai bun județ din Europa de Est.

La invitaţia preşedintelui Consiliului Județean Arad (CJA), Iustin Cionca, şi a rectorului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Coralia Cotoraci, în baza parteneriatului dintre cele două instituţii, o delegaţie a Districtului Tübingen (Germania), condusă de preşedintele Joachim Walter, se află în aceste zile în vizită la Consiliul Judeţean Arad.

Vizita oficialilor germani are ca obiectiv dezvoltarea oportunităţilor dintre cele două regiuni, inclusiv semnarea unei relaţii de colaborare cu Judeţul Arad. „Județul Arad și-a propus să aibă relații foarte pragmatice de colaborare cu partenerii săi externi. Am discutat despre acest subiect ieri, cu consulul Germaniei la Timișoara, care ne-a vizitat aici, la Consiliul Județean. Avem o comunitate puternică de oameni de afaceri germani. Avem școală generală și liceu german. Iar cultura germană este o parte a culturii locului. Unii dintre cei mai importanți parteneri sociali ai Aradului sunt din Germania. Avem mare încredere în viitorul relației Aradului cu Tübingen. Planul comun de acțiune pe care vi-l propunem se referă la colaborări economice, schimburi culturale, academice, de tineret și turism”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Preşedintele delegaţiei Districtului Tübingen, Joachim Walter,  a subliniat faptul că îşi doreşte un parteneriat concret cu judeţul nostru: „Anul trecut consiliul nostru judeţean a decis că este bine să avem un parteneriat în Europa de Est, iar cel mai bun judeţ din Europa de Est este Aradul. Avem multe elemente comune, de la economie, mediul universitar, până la cel social. Sunt foarte mulţi români în Germania. Când presa a scris despre dorinţa noastră de înfrăţire cu Aradul ne-au contactat foarte mulţi să ne felicite pentru alegerea pe care am făcut-o”.

La întâlnirea care a avut loc joi  la Consiliul Judeţean au mai participat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, şi Andrei Ando, director executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii.

 „Lucrurile par importante pentru viitor. Mesajul întregii conduceri este că dorim nu numai o relaţie cu o importantă zonă din Germania, ci integrarea judeţului nostru în Europa. Pe lângă relaţiile academice şi sociale, şi o integrare a infrastructurii în Europa este necesară. Trebuie să aducem infrastructura la nivel european. Îmi doresc ca discuţiile din aceste zile să aducă plus pentru fiecare dintre judeţe”, a precizat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Faptul că Tübingenul are una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase universităţi din Europa, înfiinţată în secolul XV, facilitează în special o apropiere a mediului academic între Tübingen şi Arad. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş  a subliniat că îşi doreşte ca parteneriatul dintre Tübingen şi Arad să fie unul de lungă durată, care să aducă beneficii tuturor „Parteneriatul dintre cele două universităţi, iniţiat în urmă cu 15 ani de prof.univ. dr Aurel Ardelean, preşedinte fondator, şi de regretatul prorector prof. Wegmann, a fost unul de succes, care s-a concretizat pentru Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» cu foarte multe proiecte pe teme de biologie şi medicină, şi este continuat de o foarte bună colaborare dinte mine şi domnul rector Kaiser. Pentru noi Universitatea din Rottenburg constituie un adevărat model ca şi structură, management şi antreprenoriat. Ne bucurăm că o consecinţă firească a acestei colaborări este extinderea parteneriatului la nivelul judeţului nostru”.

Delegaţia germană a fost invitată să participe la evenimentele organizate în aceste zile de către administraţia locală şi judeţeană, inclusiv la constituirea Consorţiului Cultural Internaţional Activarium, pentru a oferi oaspeţilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai bine judeţul nostru.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a profitat de întâlnire pentru a face o nouă invitaţie oaspeţilor de a  participa la evenimentele pe care Consiliul Judeţean şi Primăria Arad le organizează în perioada 17-20 mai, în cadrul Săptămânii Culturii şi Economiei Arădene.

  1. Cu tot respectul , stimate domnule Landrat din Tuebingen, nu stiu ce a ti luat sau primit dar vad ca are efecte secundare grave. Sau sunteti un fel de actor de periferie care face pe placul spectatorilor ?
    Suficient sa dai o plimbarica prin judet si oras sa iti dai seama ca nemtii abereaza de placul aplauzelor …. Trista prestatie

    Raspunde
  2. cel mai mare sat fara caini din romanica !

    Raspunde
  3. Tocmai s-a prezentat în mass-media un clasament al celor mai atractive orașe din România. Aradul nu apare în primele 10, în schimb un cartier arădean (Trei Insule) este plasat între cele mai rele zece cartiere, alături de Ferentari din București.

    Raspunde
  4. Vorbim prostii!priviti ,din pacate, cum arată Timișoara și Oradea și vedeți ca Aradul este cu 30 de ani in urma!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.