Aradul, din nou în competiţia pentru titlul „Oraşul Reciclării”

Aradul, din nou în competiţia pentru titlul „Oraşul Reciclării”

Municipiul Arad, susţinut de Polaris M Holding, s-a înscris din nou în competiţia pentru titlul „Oraşul Reciclării”, realizată de Eco-Rom Ambalaje în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România şi cu Institutul pentru Politici Publice.

Bătălia reciclării, aflată la a doua ediţie, are loc până la data de 30 iunie 2014, primăriile înscrise luptându-se pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La prima ediţie a acestei competiţii, Aradul, cu sprijinul municipalităţii şi al S.C. Polaris M Holding, a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Cetate”, fiind una dintre municipalităţile care au colectat separat cele mai multe deşeuri de ambalaje pe municipiu.

Mizând pe succesul de anul trecut, municipalitatea arădeană a răspuns pozitiv şi la cea de a doua ediţie a competiţiei, alături de alte 31 de municipalităţi în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată.
Câştigătorul din acest an va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet în valoare de 12.000 de euro.

În prezent, peste 95% din punctele de colectare a deşeurilor din Arad sunt dotate cu containere Tip Iglo (clopot) şi containere de 1,1 metri cubi destinate colectării separate a deșeurilor de ambalaje, implementarea colectării selective a deşeurilor fiind realizată în municipiul Arad în proporţie de peste 95% prin campania de succes „Sacul galben”.

„La momentul la care s-au descernat premiile anul trecut, în Arad fuseseră colectate selectiv de la populaţia municipiului, de către S.C. Polaris M. Holding S.R.L, o cantitate totală de 719, 6 tone de deşeuri reciclabile, adică, în medie, 102,8 tone pe lună. Din cantitatea totală a deşeurilor reciclabile colectate de către societatea noastră,  PET-urile au totalizat 269,3 tone, folia color 59,3 tone, polipropilena de înaltă densitate 37,7 tone, doze de aluminiu alte 4,2 tone, fierul 5,8 tone, în timp ce cartonul şi hârtia 342,5 tone. Media lunară a deşeurilor colectate selectiv pe cap de locuitor în municipiul Arad, pe întreaga durată a campaniei de anul trecut, a fost de 1,34 kg deşeuri colectate selectiv, raportat la o populaţie de 146.000 locuitori ai oraşului”, se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanţii S.C. Polaris M Holding.

  1. Hotarat lucru: Aradul va castiga si de aceasta data acest premiu. Pai cum altfel, din moment ce primarul Falca a reusit să-l recicleze pana si pe Florin Remetan? 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.