Aradul FIERBE! La cât urcă mercurul termometrelor

Aradul FIERBE! La cât urcă mercurul termometrelor

Temperatura urcă, astăzi, în județul Arad, până în jurul valorii de 40 de grade Celsius, anunță meteorologii, care au emis un cod portcaliu de caniculă.

Vorbim despre un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Conform ANM, în Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei, Maramureș, vestul Transilvaniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 – 39 de grade. Minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Luni, 28 august, valul de căldură va persista în toate regiunile, ANM emițând și pentru această zi un cod portocaliu de caniculă. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de marți, 29 august, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto text: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.