Aradul, ÎMPÂNZIT DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE. Ce se întâmplă

Aradul, ÎMPÂNZIT DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE. Ce se întâmplă

Municipiul Arad va fi împânzit de camere de supraveghere.

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri, 28 februarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „SF – Extinderea sistemului de supraveghere video și infrastructură rețea de comunicații date / voce / software / video cu sistem de dispecerizare inclus”.

Proiectul prevede ca în orașul nostru să fie instalate 1562 de camere de supraveghere pentru exterior, din care:

  • camere fixe IP tip Dome sau tip Bullet cu rezoluţie de 5MPx – 1340 bucăți;
  • camere fixe IP tip Bullet, cu rezoluţie de 3Mpx pentru aplicaţie LP – 195 bucăți;
  • camere mobile tip Speed Dome, cu rezoluţie de 2Mpx, zoom optic 30X și iluminare IR autofocalizată cu rază de 250m – 27 bucăți.

Valoarea totală a investiției este de 74.950.332 de lei cu TVA.

În referatul de aprobare se arată că în acest moment în Municipiul Arad sunt amplasate un număr de 84 de camere de supraveghere video dintre care sunt funcționale doar 59. Prin actualul sistem de supraveghere este acoperită doar aproape jumătate din multitudinea punctelor de interes din Municipiul Arad, puncte de interes cultural, turistic, economic, social și nu în ultimul rând de interes pentru siguranța cetățeanului și siguranța în trafic, lucruri de care o cumunitate precum cea din Municipiul Arad nu se poate lipsi, cetățenii Aradului fiind sensibili la toate activitățile menționate mai sus, precum și pentru siguranța persoanelor vulnerabile la comportamente antisociale ale unor indivizi.

„Se are în vedere extinderea supravegherii, ca urmare și a solicitărilor venite din partea cetățenilor, în vederea depistării și sancționării abaterilor privind regimul deșeurilor (gropilor autorizate de gunoi), dar și în vederea prevenirii / depistării infracțiunilor de furt în cartierele de blocuri, situate în zone periferice sau care se învecinează cu zone cu populație pauperă, predispusă la săvârșirea unor astfel de fapte. De asemenea, există semnale provenind din partea unor cetățeni și promovate în mass-media locală, privind posibile contravenții apărute pe pista de biciclete situată pe faleza Mureșului, începând cu zona fostei Fabrici de Zahăr și continuând spre Pădurea Ceala (distrugeri de mobilier urban, a sistemului public de iluminat, acces auto sau curse de motociclete / mopede prin zona destinată bicicletelor, depozitare ilegală de deșeuri provenite din construcții, etc.). Mai mult, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad a solicitat sprijinul Primăriei Municipiului Arad pentru limitarea accesului auto în zonele periferice pentru a depozita ilegal deșeuri și identificarea și sancționarea celor care transportă și depozitează ilegal deșeuri în aceste zone, respectiv limitarea accesului auto pe pistele de biciclete”, susține primarul Călin Bibarț, în referatul de aprobare.

Durata de realizare a investiției este de 48 de luni, iar finanțarea investiției se asigură din fonduri ale bugetului general și alte surse atrase conform listelor de investiții aprobate în condițiile legii, se arată în proiect.

 

 

  1. Trebuie supravegheata tencuiala care cade de pe peretii cladirilor istorice, modul cum parcheaza personalitatiile Aradului,boschetarii etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.